Nazdar lidi,
jsem tu fungl novej a mam par dotazu.
1) Bydlim v udoli mezi bohnicemi a suchdolem a zajimalo by me, jestli na antenu AP musim primo videt nebo ne.
2) kolik je maximalni vzdalentost pri rozumnych nakladech.
3) Nasel jsem si smerovou antenu Edimax EW-7514O, kompletní anténní kit, směrová ant. 14dBi, bleskojistka, max. 3, 5km, akorat ze na ni chtej asi 5 000,- a to neni zrovna malo. Kdyz k tomu vemu sitovku 2 000:-)
S tou by mozna slo na Lunix nebo JH pripojit, ne?
nekdy neni prima viditelnost nutna, ale trochu vic to tam znam a vim ze to k nejblizsimu ap (asi lunix) budes mit daleko. takze by byla lepsi a maximalni vzdalenost? ...s jakou antenou? ...jaka antena je na ap?
nejlepsi je vzit notebook antenu a jit to zkusit premerit...
Nasel jsem si smerovou antenu Edimax EW-7514O, kompletní anténní kit, směrová ant. 14dBi, bleskojistka, max. 3, 5km, akorat ze na ni chtej asi 5 000,- a to neni zrovna malo. Kdyz k tomu vemu sitovku 2 000:-)
S tou by mozna slo na Lunix nebo JH pripojit, ne? Na AP Lunix nevim co je za antenu, na JH se to pokousim zjistit.
coze vsechno je v tom kitu? za 5kKc? to je teda pekelna cena. Spis se poohlidni po nejakym MMDS situ, ja mam dve, pricemz jedno uz je zamluveny a druhy mam pro svou vlastni potrebu , jestli nevis co je MMDS sito tak se koukni tady ve foru (pouzij vyhledavani), je tu o tom docela dost topicu...