V tomto tydnu jsme dokoncili instalaci node. Je instalovano:
- PC s jednou WiFi kartou XI-626 a jednou Eth.
- SW Linux RH 7.3 jadro 2.4.19, driver pro klient WiFI, Masquerade.
- Antena ASU-14 (10m kabelu).
Node je pripraven pro instalaci AP - pridani WiFi karta, kabel, vsesmerova antena na strechu. To predpokladam, jak jsem jiz v minulosti uvadel, nekdy po zime, az bude mozno rozumne pracovat na strese.
Ozvalo se mi par lidi a zda se, ze nekteri jsou ochotni aktivne spolupracovat a to i v zime a mrazu.
Navrhuji abychom se sesli, ale jen Ti opravdu otuzili. mohlo by to byt tak za tyden, max. 2 a to u mne (Výhledová ul. 11). Vse vyjasnime (prohlidka) na miste a dohodneme postup. Ja mohu ve vsedni den jen vecer od 19 hod., o vikendech by slo odpoledne. Kdo se chcete ucastnit schuzky, piste navrh sem do tohoto fora, vcetne navrhovaneho terminu. Forum ctu denne, nektere vikendy vynechavam.
Rekapitulace:
Hotovo je: antena, kabel, karta, Linux router vcetne Masquerading, DHCP.
Je treba koupit: kartu, pigtail, kabel, konektory, bleskojistku, 360st antenu, material na drzak/stozar.
Je treba udelat: vyrobit a upevnit stozar, nainstalovat antenu a kabel, SW do Linuxu.
Ja: udelam vse tykajici se SW a ucastnim se pri vsech montazich. S ostatnim pocitam s pomoci tech "otuzilych".
Tak, a ted se ukazte
PS: snad uz konecne budou taky lepsi fotky na webu.
Ahoj Zdeňku,
to je bezva že se to hnulo. Já bych se moc ráda zůčastnila, ale v neděli odjíždím pracovně do Holandska a vracím se až 8.února. Hned to ale pošlu dál po našem bránickém zájmovém kroužku. Možná se zůčastní alespoň někdo z kluků.
Hezký nový ROCK!
Elvira
S montazi anten sice nemam prazadne zkusenosti, ale klidne budu fungovat ve funkci "podej, prines, podrz"
Co se schuzky a obhlidky mista tyce, myslim, ze lepsi by byl vikend, protoze po 19 hodine uz toho moc neobhlidneme jelikoz bude tma.
Otazkou ale je, zda je obhlidka nutna.
To ACIDROP: 360° antena, bleskojistka, 10m kabel, karta 626, pigtail, konektory = cca 8500Kc