Rada, mezicloudy ani jiny poradni organ pokud vím ještě stále nic znatelného nerozhodly a těžko se jich dotazovat na svolení o nakládání s databází, kterou jim předtím nikdo nesvěřil. Myslím že to už tu bylo a nemá cenu to příliš rozpatlávat. Nemáte se rádi, databázi máš k dispozici ty v aktuální podobně, simandl ji nemá zas tak aktuální. Kdo se bojí o zneužití svých údajů, neměl nic zadávat ani psát do fóra. Nemusím souhlasit se vším, co simandl dělá, ale dokud nebudu mít pocit, že se snaží údaje z fóra zneužít ke svému obohacení například prodejem mailů do ruska, nejde o žádný problém. Spamu už mě chodí stejně tuny, jestli přibude tře trošky navíc mě vůbec netrápí.
Nevím kde existuje rozhodnutí, že např. data k mapě budou svěřena pro účely nové mapy. Data použita byla, myslím ku prospěchu všech, v čem je problém. Mám k simandlovi dostatečnou důvěru v to, že data nehodlá zneužít a někoho záměrně poškodit. Nemám důvod mu nějak zásadně nevěřit víc, než třeba tobě. Příliš taky nerozumím tomu, o co se tady v tom postu vlastně snažíš. Považuju tě za inteligentního člověka s nadstandartními znalostmi a mám pocit, že tohle je pod tvoji úroveň.
Šmarjá, už zase ...
Danny, evidentně jsi jediný, komu to vadí. Jestli si myslíš, že simandl porušil zákon, podej trestní oznámení nebo se jinak zachovej dle platných zákonů.
V opačném případě drž hubu.
"Souhlasite se zneuzivanim Simandlem ukradene databaze bez vedomi komunity?"
zneuzivanim - uz tady popsane, bylo vubec?
ukradene - simandl s kuklou v noci kradl data?
bez vedomi komunity - ja o tom vim, ty o tom vis, vsichni o tom vi, ze je ma, dal o tom vedet, ze je i ma...
Poradil bych ti neco podobneho, co si poradil ve vlakne o elspeedy - proste sem nechod, nepouzivej to, neprispivej, smaz si tu ucet, zabanuj si jeho mail prispevky ve schrankach, filtruj webovy provoz na slovo "simandl" a zadne dalsi data uz ti nikdo neukrade a krome tebe a simandla se tu mozna psychicky ulevi vice lidem.
Ono o tom manipulovat s nejakymi daty tady ani nesouvisi s nejakym rozhodnutim z vetsi casti samozvanymi organy s pravidly vycucanymi z prstu. To rovnou pakistanska vlada muze rozhodnout, ze bude na internetu prodavat vsechny auta, ktera projely jejich uzemim a byly na hranici vyfotografovane.
skoda, ze tenkrat nezabral ten viktor.sh ;-) (nebo jak se jmenoval)
Mi nejak extra nevadi ze nekdo ty data ma, ono k nim ma stejne pristup vic lidi nez by se pro "osobni data" mohlo nekomu libit, ale trosku se me nelibi jakym zpusibem se data ven dostaly a jakym zpusobem se s nima ted zachazi.
A ze se na jednu stranu prosazuje komunitni fungovani a komunitni vsecko, vsecko schvalit... a pak se kradou data a nikdo se nikoho na nic nepta?