dnes další ranec zkušeností s airca8 a trendnet 510 (ala sparklan 7800a)
airca jako ap ------------------- trend jako client
totalne nazvraceni
ze strany airca si trendnet vubec nepingnu ani ho nevidim
ale vidim komp za nim obcas po nejakym restartu zahadne videt jde ale zase nefunguje ping ze strany pc za trendnetem
osoben bych asi moc nekombinoval but si posatv AP an airce a klientry taky nebo oboji an trendnetu ja bych oboji postavil naairce je levnejsi a zase trednt ma jeste navic becko a da se v enm toho vic nastavit an airce musis pulku nastavit v telnetu.
A pokud vim tak trednet ma trochu problemy s nizkou propustnosti. JInak bych vyzkosuel nahrat na oboji nejnvejsi FW
a skusit je prohodit airca klient a trednet AP
tyhlety trendnet 510 (ala sparklan 7800a) si nekupujte lidi
ja blbec jich vzal vosum a vsechny tuhnou.
jedou treba puldne a najednou konec, slus, ani ping nic.
jeden mi vydrzel dokonce 6dni bez toho aby vytuhl.
a to byly dokonce jenom v zahorovacim rezimu, nevysel na tom zadnej klient.
stalo se mi to u 4ks.
FW od sparklanu Ver.1.0.0.15
i ten originalni od trendu, myslim 0.0.13
Tak sme sehnali dva SparkLany WX-7800A... s FW 1.0.0.12, sel jsem na stranky SparkLanu a sosnul novy FW 1.0.0.15, nahral jsem ho a bylo mi nejak divne ze nepotrebuje restart ale vse se tvarilo, ze funguje s novym FW (s verzi 1.0.0.12 umi pouze indoor 5.3GHz, s 1.0.0.15 uz umi i outdoor), tak jsem to neresil, pak sem ho odpojil od napajeni a nahral FW i do druheho... A najednou koukam ze ten prvni nechce nabihat (power ledka blika), takze proste a jednoduse umreli... sracove!
Tak a ted otazka... jak tam nacpat _nejakej_ FW se kterym to znova ozije??
a co pouzit _trik_ z linksysu a poslat to tam pres klasicke ftp, tusim ze v bin modu? treba to ceka na FW. ale nevim, je to jenom napad - asi dost blbej.
puvodne jsem chtel napsat az tu poradne otestuju, ale jelikoz SparkLAN po asi tretim upgradu firmwaru vytuhnul, tak alespon tak.
na testy mam SparkLAN WX-7800A a 2x airca8.
stacil jsem otestovat jen jednu situaci.
1.airca8 5g AP
2.airca8 2,4g AP
trendnet pripojen na obe jako klient.
na jedne strane router, czf+inet na druhe pc.
ve vsech kombinacich byl dostupny jak inet tak pc mimo propoje mezi dvema ap.
kdyby nekdo tusil jak ozivit wx-7800a, docela by to bodlo.