Namátkou jsem zkusil použít Bluetooth handsfree doma, kde je taky využito WiFi (AP5460 Ovislink) a byl problém. Okamžité výpadky signálu u Wifi, ping z původních 5ms poskočil na řádově 50ms s výpadky.
Vím že se využívá podobné pásmo, ale měl jsem za to že by to mělo být snad nějak ošetřno, tak se ptám jaké máte zkušenosti? Jde o chybu Bluetooth nebo WiFi AP?? Nemám jak to zkusit s něčím jiným, ale v podstatě chci koupit bluetooth klávesnici pro ovládání domácího media PC a toto by mohl být docela problém.
díky za každý názor, námět a zkušenost, nejlépe opřenou o praxi.
Tak to vypadá na problém toho Ovise, zkoušel jsem to vedle Linksyse 54GL a ten je bez problémů, vůbec si nevšímá nějakého Bluetooth, který běží souběžně na podobné frekvenci, vcelku by mě zajímalo jestli je to reklamaceschopné :-)
To jsem zkoušel, respektive jsem ho zkoušel na různých kanálech a vypadá to skutečně na problém toho OvisLinku, zkoušel jsem různé kanály i na Linksys a tam je to bez jakéhokoliv problému, Jak se spustí OvisLink a to i v klientském režimu, tak jede podivně, pomalu, ztrácí pakety ...
Tak jsem to ověřil ještě u kolegy, který má Bluetooth snad vše, protože je do této technologie blázen, nicméně mám asi problémový OvisLink WL-5460AP. Skutečně dělá problém, a v přítomnosti s bluetooth se totálně rozhodí na kterémkoliv kanále. Nejedná se ovšem o chybu řady, ale asi jen tohoto kusu, stejný model běží jako na drátkách a nějaký bluetooth ho nezajímá.