no tak si vem ze normalne mas v mistonosti 20 C a teplotu prociku mas tak kolem 40 no tak kdyz bude v te mistnosti 45 C tak procak ti vyskoci nekam na do 65 C kdyz budes mit otevrenou kejsu a budes mit velkej chladic na provaku tak to vydrzi ale rozhodne tam nastav aby se treba pri 85 C resetnul rpotze jinak ho spalis-jestli to teda tvoje deska umi
2 zdenek_dc:ja bych rekl ze duron 1Ghz je spise uz podprumerne pc to ja se tedy setkavam z 90% se silnejsimi stroji nez 1Ghz a sam ma Athlena XP 3200+ a méoje tepltota pcesoru je pi zavrene case 40C
Ovislinky jsou docela v klidu, teplem se me jeste zadny nekous a to maj tepelnou pojistku.
V PC v tomhle teple spolehlive odchazi harddisky a vetracky. Samotny procik vydrzi v pohode 90°C otazka je jestli se uchladi chipset a spinane zdroje pro napajeni prociku. S tim sem se setkal u cervenych desek MSI starych tak 2-3 roky, v teple odejdou MOSFETy a berou s sebou i procak. Asi podvyzivili jejich chlazeni.
Docela dobry napad je si privest velkym husim krkem vzduch z chladnejsich pater ale je potreba dat pozor na prach, filtr zasadne na konci kde se vzduch nasava!
Mel jsem na strese panelaku v rozvodny skrini s krytim IP65, tudiz bez pristupu vzduchu, pres leto celerona 433, dva ovislinky a switch a jelo to v pohode. Takze si myslim ze kdyz nechas otevrenej case tak se nemuze nic stat, nicmene nastaveni resetu pri nejake teplote nebude na skodu..
imho 1GHz je nadprumerna masina na router, podprumerna na desktop
Lidi jakou mate zkusennost s Compexem WPE54AG v souvislosti s teplotou?
Ma ho umisteny pod strechou a ma problemy uz od cca 35°okolni teploty, pridavny vetrak to moc nezlepsil.
Otevrit ho a dat prime chlazeni se mi nechce kvuli zaruce.
Pomuze umisteni do skrinky na stozar?
Jake mate zkusennosti s ochranou apecka pred teplem?
Máme 3 servery siemens 3GHz v malé odvětrané místnosti, když se teplota pohybovala kolem 40 odešel zdroj. Nemusí to mít souvislost s teplotou, ale když jsem sahnul k ventilátoru tak to spíše připomíná fén než zdroj. Ruská klinatizace 1400W je už v přípravě.
Nam bezne na pudach chcipaly dlinky 900. Stacilo na to jen obycejne pudni vedro, nic extra. Stacilo do vrchniho deklu vyriznout diru a dali jsme tam rovnou vetrak ze zdroje. I kdyz samotna dira staci taky.
Spíš než procík bych viděl problém v chlazení napájecích komponent a hlavně HD. Pokud možno použij CF kartu. Pokud by jsi provozoval HD při teplotě 50-60°, tak ti vydrží tak rok
Ja jsem testoval Ronju co vydrzi horka - byla natrena na tmave hnedo a umistena v horkem letnim dni na primem slunicku. Ruka se na tech hlavicich udrzet nedala. A fungovala perfektne.
Ted je to natreny na bilo takze vydrzi jeste vic.