Mam vsesmer 11db v Hrncirich u Prahy a na nem cca 7 lidi. Jakmile zacne nekdo stahovat pres tenhle vsesmer alespon 150kB/s trem klientum zacne klesat upload podle wewima na 1mbit (packet loss je minimalne na 25% a na inet se dostavaj hodne ztezka). Download od AP k tem klientum je vzdy ok.
Zkousel jsem vymenit vsesmera za Omni 8db z i4, zkousel jsem jinej kabel, zkousel jsem i jiny kanaly, ale beze zmeny.
Ty tri klienti jsou na jizni strane, nikdo z nich nema uplne idelani primej vyhled, jeden ma 19db parabolku, druhej 14db klientskou a posledni 13db klientskou. Ten kterymu to jede nejhur ma tu 19ku, kdyz se koukne ze strechy dalekohledem, tak skrz strom rozpozna muj komin a je vzdaleny jen 250m.
Taky je možnost to udělat tak, že postupně zakážeš některé klienty, kteří jsou "podezřelí" - výše zmiňované problémy nastávají třeba v okamžiku, kdy máš jednoho klienta, který je od AP 200m a má nezregulované 24dB síto a "přesmažuje" - v takovémto případě to způsobí zmatení obvodů řízení citlivosti (AGC) na APčku a ostatním klientům vzrůstá ping a klesá celkově kvalita připojení a rychlost.
jj ... nejlepe je davat klientu to co ty sam uznas za vhodne ... a nenechat je si kupovat kde jake anteny a kde jake klientske zarizeni ... pak je v tom desnej zmatek ...
- development
- freenet, education