Zdravim, potreboval bych vedet, jak je to s dosahem 802.11G. Vetsina lidi ma zkusenosti ze zarusenych mest. Ja potrebuji provozovat jedno AP na vesnici, kde zadny ruseni moc nehrozi ( krome prorezle mikrovlnky ). Vetsina rad co jsem dostal byla nah... protoze to byly rady typu zkus to a uvidis.
Pokud mate nekdo REALNE zkusenosti s Gckovymi produkty a tip na konkretni kousek HW byl bych rad, kdyby se se mnou o ne podelil.
Zatim jsem premyslel o AP Linksys WAP54G, jenze chctel bych k nemu dat klienty od stejneho vyrobce, ale k chipsetu broadcom bohuzel zatim nativni linuxove ovladace nejsou, takze tato varianta ma u me velky minus.
Diky za tipy a rady.
BTW. kdyby nekdo vedel o Geckovym AP ktere umi pripojit celou lan k AP (jako to umi dlink 900+ rev. c2 ) taky bych se nezlobil
Tak ja to reknu takhle. Zkusenosti s G AP mam asi takove, ze jsem s nima spokojeny. Ve vesnici kde bydlim, mame asi ve vzdalenosti 1 km od sebe dve AP (USR 8054), na ktere se pripojuji klienti s PCI Wifi kartami od stejneho vyrobce. Jede to spolehlive a zadne problemy tam nejsou. Tyto dve site mame propojene pomoci daliho AP od USR a to konkretne USR 5450 (multifunkcni). Tyto dve AP jsou v rezimu bridge. Spoj techto bridgu je na ten 1 km bez prime viditelnosti. Ja myslim ze by ses toho neml bat. Nebudu mluvit o jinych zanackach, nemam zkusenosti, ale s USR jsem spokojeny a duvod menit nemam.
hmm a co ti brani dat na druhou stranu 500g v klient modu nevim jak je to s cenou 330g, ani jsem ho nikdy nemel v ruce, tak neporadim...
s tim dosahem je to dost relativni...ale je pravda ze nejnovejsi FW od asusu co se da stahnout na jejich webu ma mensi dosah(nevim proc, ale je to tam popsany). Stejne co udelas prvni, bude, ze tam das FW z chupa.nl. ja pouzivam 1.9.2.7 CRc3. jede v pohode a chystam se to nasadit na spoj 6km dlouhej. na jedny strane bude aka klient WL-500g a na druhy strane(jako AP) linksys WRT54G v revizi 2.2.
hmm navic Gecko ma i lepsi odezvy pingu...ja to mam hlavne kvuli tomu .
podivej se urcite to k necemu bude - vetsina lidi pojede na 802.11G a nejaci looseri co budou nejdal, pokud by meli problem, tak se jim to automaticky prepne na Beckovy standard a IMHO nikdo nic nepozna. Nemas co ztratit.
THX. asi pobezim do kramu a koupim ten asus. Da se nekde koupit i s firmwarem podporujicim klient? ( zaruka ). Mozna chci modry z nebe, ale hodilo by se.