Slyšel jsem, že lze uspěšně upravit wifi zařízení (USBřadič),které má pouze interní anténu tak, že se přidá konektor na externí anténu!
Jde o to ,že chci ušetřit na USB wifi klientu(s antenním konektorem) úpravou levnějšího s interní (otáčecí) anténkou (obvykle tvar tužky nebo fixy)
Je v tom nějaká věda?
Nebo se bezproblémově napájkuje káblík a konektor a externí anténa již má místo ,kde ji zapojit?
existují nějaké návody, Nevíte o nich?
A ještě bz mě zajímalo ,jestli se tou upravou mění i hodnoty některých součástek ( přepájkovat kondenzátory,... -abz se to nespálilo a použitím jiné neoriginální antény)
lidi proberte se, WLINE upravuje zařízení a přidává k nim jen SMA konektor a pak je prodává podstatně dráž. Příkladem může být např. ethernet konvertor, což není nic jiného než ZCOM XI-500A s demontovanou interní anténou nahrazenou SMA konektorem.
Jesli s to upravuje jen demontovanim spoje a nasledným uložením do nove krabičky a přepájením anrtenního káblíku na sms konektor. tak je to v pohodě! Klidně bzch si pak koupil nějaký malý USB klient . třeba ovislink ... je nahoře vzhocený a tomu urval integrovanou antenu a ten urvaný kábel k anténě bzch pak napájel na konektor SMA a pak dalším konektorem se napojil na moji vlastní víceziskovou anténu! Tady tedka jsem o to , se zeptat nějákého elektonika radioelektonika jestli to tak může být a zažízení se nespálí! Na generální licenci bych se s hrdostí vykašlal ! Raději externí klient USB než interní PCI karta!!