Na routeru bezi ESFQ QOS- fair per source IP shaping
NOD je vybaveny UPS
IP range prideleny na NOD je : 10.154.82.0/24
Na node bezi tyto sluzby:
ROGER WILCO BASE STATION - software pro online hlasovou komunikaci pri gameseni
FTP SERVER- slusny ftp cca 120 GB ruznych dat
DC HUB + boot -zpristupnuje moje FTP a dalsich spriznenych NODU -celkem spousta dat
Takze jak vidite czfree neni jen o inetu
Momentalne online gamesime s filem a xliborem OFP .
Xlibor je ochoten poskytnout svuj zanovni hardware pro czfreenet OVA dedikovany server pro ruzne online gameseni.
zatim tam bude OFP , DoD , Jedi knight. Je to na domluve.
Nicmene povazuju za vhodne prispet ud lidi co budou ten server vyuzivat nejakou korunou LIBOROVI .
jj...taky si myslim ze DC huby jsou o nicem a preferuji radsi ftp, ale jinak je to kazdeho vec, co si na svou masinu navesa.
DC huby jsou hnus....nejradsi bych skocil z okna, kdyz mi nejaka lama zavola a beci mi do telefonu, ze mu nejede Internet a pak se zjisti, za ma na pozadi skur** kazzu (samozrejme blbe nastavenou), ledky mu blikaji o dusu a "Me to nejede" a nejaky jeho manasek mu "vyzere" celou lajnu. takove lidi bych nejradeji
No jestli se můžu přidat, tak sem si na síti odzkoušel program Waste, má minimální nároky na HW, má šílené kódóvání takže ja prakticky nenabouratelný, funguje na proncipu privátního a veřejného klíče, umožňuje nastavit rychlost downloadu i uploadu, nepotřebuje server, ale asi to není vhodné pro úplného začátečníka, nebo? prvotní nastavení je trošku komplikovanější. Ale pokud si někdo chce chránit soukromí tak vřele doporučuji.